Zoek
Dal van biolinzen met kerrie
4
45 min
Delhaize
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
200 g bio blonde linzen
1 groene chilipeper
2 teentjes knoflook
1 koffielepel komijnpoeder
5 eetlepels olijfolie
1 rode ui
60 cl water
Bereiding
1
Spoel de linzen tot het spoelwater helder is.
2
Laat de gehakte ui lichtjes kleuren in 3 eetlepels olie.
3
Bestrooi met komijn en kerrie, roer om en laat nog 1 min. fruiten.
4
Voeg de kruidnagels toe, de linzen, het water toe en meng.
5
Breng aan de kook, dek af en laat 40 min. sudderen op zacht vuur tot alle vocht is opgenomen.
6
Pel en snij de knoflook in fijne plakjes, hak de chilipeper. Fruit ze zachtjes in de rest van de olie, zorg dat ze niet verbranden.
7
Schep de linzen in een diepe schaal, bestrooi met de gebakken look en chilipoeder.
8
Dien heet op.
9
Serveer warm.
Dal van biolinzen met kerrie is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Wortelsoep met gember en koriander
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse couscous met kerrie
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool-pilav met kerrie-kipdrumsticks
30 min-
Bekijk recept
Tarka Dal
20-30 min -
Bekijk recept
Dal (linzen)
Bekijk recept
India:Khichadi
30-60 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pinda Chutney
0-10 min -
Bijgerecht
Bekijk recept