Zoek
Duo van vis gemarineerd in peper en gekonfijte citroen
4
Delhaize
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
200 g geelvintonijnfilet
200 g zwaardvisfilets
1 onbehandelde limoen
1 onbehandelde citroen
1 passievrucht
1 eetlepel driekleurige pepermix (korrels)
fleur de sel
fijne suiker
100 g mesclun
olijfolie
Bereiding
1
Doe 2 eetlepels olijfolie, het sap van een halve limoen, een snuifje fleur de sel en wat peper in een kom en meng.
2
Giet over de vis en laat twee uur rusten in de koelkast.
3
Verwijder de schil van de twee citroenen.
4
Blancheer de schillen twee minuten in kokend water.
5
Laat uitlekken.
6
Doe vervolgens in een steelpan met twee eetlepels fijne suiker en twee eetlepels water.
7
Meng regelmatig en laat karameliseren.
8
Zet opzij.
9
Verwijder het vet van de visfilets en snij vervolgens in reepjes van ongeveer 5 mm dik, zoals sashimi. 1
0
Bereid een vinaigrette met de pulp van de passievrucht, een snuifje fleur de sel en een eetlepel olijfolie. 1
1
Schik op elk bord enkele blaadjes mesclun en leg er enkele visreepjes rond. 1
2
Versier met de gekonfijte citroen en twee streepjes saus: aan de ene kant de passievruchtenvinaigrette en aan de andere kant een lepel marinade. 1
3
Dien koud op met getoaste ciabatta.
Duo van vis gemarineerd in peper en gekonfijte citroen is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Schnitzel, citroen en courgette
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min
Nagerecht
Bekijk recept
Taartjes met duo van pensen en mangochutney
10 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenrisotto met portobello en blauwe kaas
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amuse-slaatje met cranberrypaté
15 min-
Bekijk recept