1 Breng de bouillon aan de kook en laat lauw worden. Maak de ui schoon en snij hem in schijfjes. Pel de knoflook en hak fijn.
2 Laat de blokjes lamsvlees 5 tot 10 minuten bruin aanbraden in hete olie. Voeg zout en peper toe en bestrooi met meel.
3 Voeg de schijfjes ui toe en laat nog 5 minuten op matig vuur staan terwijl je herhaaldelijk roert.
4 Neem alles met een schuimspaan uit de pan. Gooi het bakvet weg en leg het vlees en de ui opnieuw in de stoofpan. Voeg de gehakte look toe.
5 Bestrooi alles met bonenkruid en rozemarijn. Meng en bevochtig beetje bij beetje met bouillon.
6 Voeg het kruidentuiltje toe, dek af en laat nog 1 uur en 10 minuten koken op zacht vuur.
7 Schil de aardappelen en bewaar ze in een slakom in de koelkast.
8 Maak de groenten schoon: krab de wortelen en de rapen schoon en laat nog ½ cm loof over.
9 Maak de sperziebonen schoon. Als de eerste kooktijd beëindigd is, voeg dan de groenten toe en eventueel de bouillon zodat alle ingrediënten net bedekt zijn. 1
0 Laat nog 25 minuten met deksel koken op zacht vuur. Verwijder het kruidentuiltje. Versier de bereiding met peterselie en kervel en dien op in de stoofpan.