1 Meng de olie en de rozemarijn in een schotel en wikkel er de lamsnoten in. Dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
2 Neem het vlees 20 min. op voorhand uit de koelkast.
3 Doe de rode bessengelei, de azijn, 2 eetlepels water en het takje rozemarijn in een steelpan. Verwarm zachtjes, roer met de garde en laat op zacht vuur sudderen.
4 Verwarm ondertussen een pan met antikleeflaag op vrij hoog vuur. Leg de lamsnoten in de hete pan en schroei ze dicht, 2 min. aan elke kant. Temper het vuur en laat nog verder bakken volgens eigen smaak en de dikte van het vlees (in principe wordt lamsvlees rosé gegeten). Kruid met peper en zout.
5 Neem het takje rozemarijn uit de saus en breng op smaak.
6 Serveer de in schijfjes versneden lamsnoten met de saus. Geef er tuinkers bij en gegratineerde aardappelen.
Lamsnootjes met rode bessengelei is een recept van Delhaize