1 Schil de mango en snij horizontaal in 3, aan weerskanten van de pit. Snij het vruchtvlees in kleine dobbelsteentjes en schep in een grote kom.
2 Snipper de lente-uitjes fijn (het witte + ¾ van het groene deel) . Snij de halve komkommer in de lengte in 2, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in heel kleine blokjes. Schep ook in de kom.
3 Voeg ook het sap van de passievrucht toe, de fijngeraspte schil en het sap van de limoen. Doe er de vissaus en sambal bij.
4 Meng en breng op smaak met peper en zout. Dek af en laat minstens 30 min. trekken in de koelkast.
5 Neem het vlees 30 min. op voorhand uit de koelkast.
6 Verwarm een antikleefpan, zonder vetstof, op vrij hoog vuur. Smeer de mignonnettes in met olijfolie en bak 1 min. 30’ aan elke kant.
7 Zet het vuur lager en bak nog verder afhankelijk van eigen smaak en de dikte van het vlees. Kruid met peper en zout.
8 Dien onmiddellijk op met de mangosalsa.
Lamsmignonnettes met mangosalsa is een recept van Delhaize