Lamsbobotie

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe rozijnen en abrikozenstukjes in een kom en bedek met kokend water.
  • 2 Bak de fijngesnipperde ui en het vlees bruin op vrij hoog vuur in een grote braadpan met de olie; roer het gehakt los met een spatel. Neem van het vuur.
  • 3 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  • 4 Verwijder de korst van het brood, snij het brood in stukjes en doe in de kom van de hakmolen; voeg 2 potjes yoghurt en 1 ei toe.
  • 5 Laat fijn hakken tot een homogeen mengsel.
  • 6 Doe bij het vlees, voeg de grofgeraspte appel toe en de uitgelekte rozijnen en abrikozen.
  • 7 Meng goed met 2 eetlepels geschaafde amandelen, het citroensap en het kerriepoeder.
  • 8 Breng op smaak met peper en zout.
  • 9 Schep deze bereiding in een grote ovenschotel of in 4 à 6 kleine individuele ovenschotels. Bak 5 min. in de oven. 1
  • 0 Meng de resterende yoghurt met 2 eieren, peper, zout en kurkuma. Giet over de schotel(s) en bak nog 15 min. 1
  • 1 Bestrooi met geschaafde amandelen en peterselie (of koriander). Dien onmiddellijk op met basmatirijst en mangochutney.

Lamsbobotie is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker