1 Pel en hak de uien. Giet de kardemon in een kom.
2 Voeg de kerrie, de gember, de korianderkorrels, het chilipoeder, de kaneel, de kruidnagels, de olie, de geraspte ui en de geperste teentjes knoflook toe.
3 Kneed alles tot een dik deeg. Smeer dat over de hele bout en wikkel hem in boterhamfolie. Laat 3 uur staan op een koele plaats.
4 Laat de cashewnoten en de amandelen 1 tot 2 min. lichtjes braden in een pan met antikleeflaag. Hak ze in grove stukken.
5 Snij de muntblaadjes fijn. Meng in een kom de munt, de koriander en de gehakte noten. Dek af met boterhamfolie en zet op een koele plaats.
6 Verwijder de boterhamfolie.
7 Strooi zout op de bout, smeer er malse boter op en leg hem in een beboterde gratineerschotel.
8 Laat hem 45 min. (afhankelijk van de gewenste gaarheid) aanbraden in een hete oven, th. 7 (210°C).
9 Verwijder de bout, leg hem op een aluminiumfolie en laat hem 10 min. rusten in de open oven. 1
0 Blus de braadsappen met de yoghurt en laat 5 min. indikken. 1
1 Zeef de saus en bestrooi ze (indien nodig) met zout. 1
2 Snij de bout in schijven en schik die op een warm dienblad. 1
3 Bestrooi ze met het mengsel van noten en verse kruiden. 1
4 Dien onmiddellijk op met basmatirijst en chutneys en presenteer de saus apart.