Lamscrumble op Marokkaanse wijze

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de wortelen en de zoete aardappelen en snij ze in blokjes van ongeveer 2 cm.
  • 2 Pel de ui en hak hem fijn.
  • 3 Was de paprika en snij hem in stukjes van 2 cm. Maak de champignons schoon en snij ze in twee. Was de courgette en snij hem in blokjes van 3 cm.
  • 4 Doe de ui in een grote kookpan met een flinke scheut olijfolie en laat hem glazig worden. Doe er dan de wortelen en de zoete aardappelen bij.
  • 5 Doe de witte wijn en het blokje bouillon erbij en overgiet met water. Laat een tiental minuten koken en doe er dan de paprika bij.
  • 6 Doe er na 5 minuten de champignons en de courgette bij. Zet het vuur lager en laat 5 minuten koken. Doe er dan de chilipeper, de fijngehakte gekonfijte citroen en de kofta kebabspecerijen bij.
  • 7 Laat 3 minuten koken en kruid dan bij met zout en peper.
  • 8 Maak ondertussen het crumbledeeg klaar door de gesmolten boter geleidelijk te verwerken in het meel. Doe er een flink mespuntje zout, een eetlepel kruiden en de afgeriste tijm bij.
  • 9 Laat in een bakpan een klontje boter smelten en braad daarin de lamsfilets aan elke zijde goudbruin. Doe er zout en peper op wanneer het vlees dichtgeschroeid is (dit is wanneer de baksappen een "korst" rond het vlees hebben gevormd, zodat het vlees sappig en mals blijft). 1
  • 0 Laat de groenten uitlekken en schik ze in kleine gratineerschotels. 1
  • 1 Bedek met de reepjes lamsvlees, breng dan de crumble aan en laat ongeveer 7 minuten onder de grill bakken tot de crumble goudbruin en knapperig is. 1
  • 2 Dien onmiddellijk op.

Lamscrumble op Marokkaanse wijze is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept