Lamsnootjes met gebakken dadels

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  • 2 Verhit een nootje boter in een sauteerpan en bak de lamsnootjes 1 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en haal uit de pan.
  • 3 Doe 2 eetlepels olie in de sauteerpan en fruit de gehakte uien 5 min. op een zacht vuur. Voeg de kaneel toe, de kurkuma, de gember en 1 koffielepel suiker. Roer 1 min.
  • 4 Bestrooi met bloem, meng 30 sec. en doe er 30 cl water bij en het kruidentuiltje. Laat 10 min. sudderen op een heel zacht vuur.
  • 5 Ontpit ondertussen de dadels. Meng in een kom een nootje gesmolten boter, 1 koffielepel suiker en het oranjebloesemwater.
  • 6 Wentel de dadels in dit mengsel. Plaats ze op de met bakpapier beklede ovenplaat en laat 8 à 10 min. bakken in de oven.
  • 7 Leg de lamsnootjes in de saus en bak nog 5 min. Draai ze halverwege de baktijd om (ze moeten rosé blijven).
  • 8 Breng op smaak met peper en zout en voeg de peterselie toe.
  • 9 Snij het vlees in dikke plakken en dien onmiddellijk op met de gebakken dadels. Geef er couscous met amandelen bij.

Lamsnootjes met gebakken dadels is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Kipfilethoorntjes met kerriesalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Engelse afternoon tea
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saffraanrijst met kalfsvlees
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lamsnootjes met rode bessengelei
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsnootjes op z'n Provençaals
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsnootjes Met Kleurrijke Groenten
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsnootjes met aardpeer en rapen
0 min
Bekijk recept