1 Voor de aïoli: 1 teentje knoflook, 2 eierdooiers, 3 dl olijfolie, 1 eetlepel citroensap,peper en zout en grof zout
2 Doe voor de aïoli alle ingrediënten in de beker van de staafmixer. Zet de mixer op de bodem van de beker, zet de mixer aan en trek hem langzaam naar boven.
3 Spoel alle groenten en kruiden. Snijd de venkel in fijne plakjes (met de mandoline). Haal de pitjes zorgvuldig uit de chilipepers en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd ook de lente-ui fijn.
4 Hak de basilicum, koriander en munt grof. Vermeng al de groenten en kruiden met de gemengde sla en breng op smaak met citroensap, olijfolie en peper en zout.
5 Kruid de lamsboutsnedes met peper en zout en bak ze kort in olijfolie.
6 Snijd de gebakken lamsboutsnedes in plakjes, strooi er desgewenst nog wat grof zout over en serveer ze met de salade en een beetje aïoli.
Lamssteak (lamsboutsnede) met venkelkruidensalade en aïoli is een recept van Delhaize