Zoek
Lamskroon met primeurgroenten
4
Delhaize
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
20 g boter
4 boterraapjes
1 zakje gekookte krielaardappelen
1 potje lamsfond
4 lamskronen van ongeveer 180 g
3 laurierblaadjes
1 bosje lente-ui
1 dl olijfolie
2 eetlepels olijfolie
peper en zout
2 takjes rozemarijn
1 snuifje suiker
2 takjes tijm
16 trostomaten
500 g tuinbonen, gedopt
Bereiding
1
Meng de tomaten met 1 dl olijfolie, een snuifje zout, een snuifje suiker, de gesnipperde takjes tijm en rozemarijn en de laurierblaadjes.
2
Verdeel ze over een ovenplaat en laat de tomaten in de oven op 180°C bakken tot de velletjes openbarsten. Hou warm.
3
Kruid de lamskronen met peper en zout. Bak ze aan in een beetje verhitte olijfolie.
4
Laat ze in de oven op 180°C verder bakken gedurende 5 à 10 minuten.
5
Haal het vlees dan uit de pan en laat het rusten.
6
Roer de bakresten los met lamsfond en laat op het vuur inkoken tot sausdikte.
7
Snijd de schoongemaakte raapjes in blokjes, kook ze gaar en verfris ze in koud water.
8
Kook de tuinbonen, verfris ze in water en pel ze.
9
Snijd de lente-ui in stukjes van 1 à 2 cm. 1
0
Bak de gekookte krielaardappeltjes in een beetje boter. 1
1
Doe er de groenten bij en laat goed doorwarmen. 1
2
Versnijd de lamskroontjes en serveer ze met de groenten en de gekonfijte tomaatjes op voorverwarmde borden.
Lamskroon met primeurgroenten is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Bouillon met jonge primeurgroenten
35 min
Bekijk recept
Lentelamsragout
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Noedels met rode curry, tijgergarnalen en primeurgroenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet met wortelzalf en primeurgroenten
60 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met esdoornsiroop, rozemarijn en zoete aardappel
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met rozemarijn
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met een korstje, raïta met koriander
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroon op lage temperatuur en lentegroentjes
2 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept