Zoek
Amandelrotsjes
4
Delhaize
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 eetlepels bloemsuiker
500 g chocolade (fondant en/of melk en/of witte)
gekonfijte sinaasappelschil, rozijntjes (facultatief)
200 g geschaafde amandelen
5 cl rietsuikersiroop
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Meng de geschaafde amandelen, de suiker en de rietsuikersiroop.
3
Leg kleine hoopjes van deze mengeling op de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat ze in 5 min. bruin bakken in de oven, laat afkoelen.
4
Smelt de chocolade au bain marie en dompel er de rotsjes één voor één in.
5
Zorg dat ze volledig met chocolade bedekt zijn, laat ze wat afdruipen en leg ze op een plaat, bedekt met bakpapier of met een siliconen bakmat.
6
Versier eventueel met stukjes gekonfijte sinaasappelschil en/of rozijnen. Laat enkele uren in de koelkast hard worden.
7
Serveer de rotsjes als snoepje bij de koffie of geef ze, mooi ingepakt, als cadeautje.
Amandelrotsjes is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Gerards BAD-taart
2 uur-
Bekijk recept
Gerards BAD-taart
2 uur-
Bekijk recept