Gegrilde zalm en zijn bouillon met shiitakes

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de sjalotten en het pepertje fijn. Borstel de champignons schoon (was ze niet, ze nemen teveel vocht op) en snij in dikke plakjes. Stoof alles 2 min. op matig vuur in een wok of cocotte met 2 eetlepels olie. Voeg 60 cl water, het verkruimelde  bouillonblokje en de suiker toe. Breng aan de kook. Laat 5 min. zacht stoven.
  • 2 Voeg het limoensap, de vissaus en de spinazie bij de bouillon en laat 1 min. zacht koken (de tijd om de spinazie even te doen slinken).
  • 3 Verwarm een antikleefpan zonder vetstof op hoog vuur. Smeer de zalmfilets in met olijfolie en leg in de warme pan. Laat 1 min. per kant roosteren, nog steeds op hoog vuur. Haal van het vuur.
  • 4 Verdeel de groentebouillon over diepe borden, leg er een stuk zalm op en dien onmiddellijk op. Serveer met Thaise rijst.

Gegrilde zalm en zijn bouillon met shiitakes is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van babyboerenkool, shiitake en peer
30 min
Bekijk recept
Pasta met paddenstoelen en rucolaolie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige vegetarische ramen in 15 minuten
15 min-
Bekijk recept
Noedels met citroenkruid
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept