1 Schil de zoete aardappelen en snijd ze overlangs in plakjes van 1 cm. Kwast ze aan beide kanten royaal in met olijfolie, kruid met peper en zout. Leg de aardappelen op de barbecue, ongeveer 7 minuten per kant. Houd ze warm.
2 Boen de citroenen schoon met warm water. Dep goed droog en snijd ze in fijne plakjes. Pluk de blaadjes van de peterselie en de dragon en zet even opzij. Hak de takjes grof.
3 Spoel de forellen met koud water en dep ze droog. Kerf het vel met een scherp mes aan beide kanten schuin in. Kruid de buikholte met peper en zout. Vul de vissen met plakjes citroen, de takjes peterselie en dragon en een blaadje laurier. Kwast ze in met olijfolie, kruid met peper en zout.
4 Bevestig de forellen in een visrooster en rooster ze 6 tot 8 minuten per kant.
5 Hak de blaadjes van de peterselie en de dragon fijn. Snipper de bieslook. Vermeng de kruiden met 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel sojasaus en een snuifje peper.
6 Verdeel de forellen naar smaak in filets en serveer ze met de zoete aardappeltjes. Lepel er wat van de kruidensaus bij.
Gevulde forel met kruiden en zoete aardappel is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree