1 Snij de kippenhaasjes in reepjes en bak ze op een vrij hoog vuur in een wok met 2 eetlepels olie. Neem ze eruit wanneer ze bruingebakken zijn, doe 1 eetlepel olie bij in de wok en fruit er de gesnipperde ui in op een zacht vuur gedurende 5 min.
2 Voeg dan de currypasta toe, meng 1 min., doe er vervolgens de kokosmelk bij, 10 cl water, de kipreepjes en de gehalveerde sperziebonen. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 10 min. sudderen op een heel zacht vuur.
3 Rasp de schil van de limoen fijn en pers het sap uit het vruchtvlees. (2 eetlepels). Doe alles bij in de wok en voeg ook de suiker en de fish sauce toe. Laat nog 2 min. sudderen en breng op smaak met peper en zout.
4 Bestrooi met fijngehakte koriander en serveer warm met basmati- of Thaïse rijst.
Kipreepjes met groene curry is een recept van Delhaize