1 Braad de gezouten en gepeperde kippenlapjes aan weerszijden 5 minuten bruin in warme boter. Houd ze warm. Blus de jus met de gevogeltefond. Verdeel de partjes appel in de braadpan en bak ze 3 minuten aan elke zijde: het vlees moet vast blijven. Haal ze uit de pan.
2 Kuis de champignons. Pel en hak de sjalot fijn. Pel en pers het teentje knoflook.
3 Fruit afzonderlijk de boschampignons 2 minuten op hoog vuur in hete olie. Kruid met zout en peper, voeg de geperste knoflook, de fijngehakte sjalot en de witte wijn toe en laat verder braden op matig vuur, tot elk spoor van vocht is verdampt.
4 Snij de lapjes in reepjes. Neem de partjes appel en schik ze op warme borden. Warm de kippenreepjes 5 minuten op in de warme saus. Verdeel harmonisch de kippenreepjes en de champignons rond de schijfjes appel en garneer dit alles met fijne kruiden.
5 Presenteer de saus apart en dien op met gebakken aardappeltjes.
Kippenlapje met bospaddestoelen is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Gebakken hazenrugfilet met risotto van bospaddenstoelen