1 Verwarm de olie en de boter in een grote, diepe pan en bak er de konijnenbouten aan beide kanten goudbruin in op vrij hoog vuur. Voeg peper en zout toe.
2 Neem ze eruit en fruit in dezelfde pan de gehakte ui 2 min. op zacht vuur. Bestrooi met komijn, meng, leg er dan de konijnenbouten bovenop.
3 Voeg de in schijfjes gesneden wortelen toe, de tomaten (gepeld, ontpit en in stukken gesneden), evenals de fijngesneden selder en de grofgehakte amandelen. Doe er de gevogeltefond bij en het water. Dek af en laat 40 min. op zacht vuur sudderen, draai de bouten halverwege de stooftijd om.
4 Doe er de rozijnen bij en laat nog 10 min. zonder deksel verder garen.
5 Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met koriander en de fijngesneden uitjes.
6 Serveer warm met aardappelpuree.
Konijnenbouten met amandelen en druiven is een recept van Delhaize