1 Verwarm de oven voor op th. 5 – 150° C om er de lege bladerdeeggebakjes in op te warmen.
2 Snij de kipfilets in blokjes en bak ze in een nootje boter (10 g) en de olie in een grote braadpan op een vrij hoog vuur. Snij ondertussen de champignons in plakjes.
3 Neem de bruingebakken kippenblokjes uit de pan en bak er de fijngesneden champignons in. Overgiet met 1 eetlepel citroensap en bak tot ze al hun vocht hebben vrijgegeven.
4 Smelt ondertussen de resterende boter in een steelpan. Bestrooi met de bloem, meng 30 sec. en doe er geleidelijk aan en al kloppend 50 cl warm water bij. Voeg het verkruimelde bouillonblokje toe en de room. Breng langzaam aan de kook, roer af en toe. Laat 2 min. indikken op een zacht vuur. Neem van het vuur, voeg de eierdooier toe en klop stevig.
5 Voeg de kip bij de champignons, doe er de peterselie bij, meng 30 sec. en neem van het vuur. Voeg de saus toe, meng en breng op smaak met peper en zout. Naar eigen smaak kan je nog 1 of 2 eetlepels citroensap toevoegen.
6 Vul de gebakjes met de kip en dien meteen op. Serveer met rijst, puree of frieten en sla.