Geroosterde sardines met chutney van courgette en meloen

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voor de chutney: snij het vruchtvlees van de meloen en de ongeschilde courgettes in kleine blokjes. Doe ze in een kookpot met het water, de azijn, de suiker, de gesnipperde rode ui, peper en piment. Roer om en breng zachtjes aan de kook. Dek af en laat 40 min. op een laag vuur sudderen. Verwijder het deksel en laat nog 20 min. zachtjes koken. Laat afkoelen.
  • 2 Spoel de sardines, dep ze droog en smeer ze in met de olie. Haal ze door het grof zout. Kruid met peper en bak ze ongeveer 4 min. aan elke kant op de barbecue of onder de grill. Dien ze heel warm op met de koude, maar niet ijskoude, saus.

Geroosterde sardines met chutney van courgette en meloen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Watermeloen met kaas en munt
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meloenvla met gember
10 min Nagerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept