1 Neem de tonijnfilets 30 min. op voorhand uit de koelkast.
2 Schil de citroen flinterdun ( laat zo weinig mogelijk wit aan de schil). Snij de schil in heel fijne staafjes. Leg ze 30 sec. in een beetje kokend water, giet af en schrik onder koud water. Laat uitlekken.
3 Hak de uitgelekte ansjovisfilets en de peterselie fijn. Doe ze bij de citroenschil, evenals het geperste knoflookteentje.
4 Verwarm een pan met antikleefbodem of een grillpan zonder toevoeging van vetstof op vrij hoog vuur.
5 Smeer de tonijnfilets in met olijfolie, leg ze in de warme pan. Rooster ze aan elke kant 1 à 2 min., afhankelijk van de dikte.
6 Kruid de tonijnfilets met peper. Serveer ze meteen, bedekt met de gremolata.
7 Geef er rucola en met kruiden gebakken aardappeltjes bij of taboulé met een tomatenslaatje.
Gegrilde tonijn en gremolata met ansjovis is een recept van Delhaize