1 Rasp de schil van de limoen tot je 1 koffielepel hebt en doe de limoenzeste in een kom. Snij het vruchtvlees van de halve mango en de halve papaja in heel kleine blokjes. Doe ze bij in de kom en voeg 1 eetlepel limoensap toe, evenals de fijngehakte rode peper, de koriander en 1 eetlepel olijfolie. Kruid met peper en zout, meng goed.
2 Dek af en zet 2 uur in de koelkast. Giet 2 eetlepels limoensap in een schaal, voeg 2 eetlepels olijfolie toe en leg er de tonijnfilets in. Wentel ze goed in de marinade, dek af en zet ook 2 uur in de koelkast.
3 Neem de tonijn 30 min. op voorhand uit de koelkast. Verwarm een pan met antikleefbodem op vrij hoog vuur zonder toevoeging van vetstof. Leg de tonijnfilets in de hete pan en laat ze 1 min. aan elke kant grillen. Kruid met peper en zout. Serveer meteen met de fruitsalsa. Geef er basmatrijst of rijstnoedels bij en werk af met een limoenpartje.
Gegrilde tonijn, exotische salsa is een recept van Delhaize