Gegrilde tonijn, exotische salsa

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de schil van de limoen tot je 1 koffielepel hebt en doe de limoenzeste in een kom. Snij het vruchtvlees van de halve mango en de halve papaja in heel kleine blokjes. Doe ze bij in de kom en voeg 1 eetlepel limoensap toe, evenals de fijngehakte rode peper, de koriander en 1 eetlepel olijfolie. Kruid met peper en zout, meng goed.
  • 2 Dek af en zet 2 uur in de koelkast. Giet 2 eetlepels limoensap in een schaal, voeg 2 eetlepels olijfolie toe en leg er de tonijnfilets in. Wentel ze goed in de marinade, dek af en zet ook 2 uur in de koelkast.
  • 3 Neem de tonijn 30 min. op voorhand uit de koelkast. Verwarm een pan met antikleefbodem op vrij hoog vuur zonder toevoeging van vetstof. Leg de tonijnfilets in de hete pan en laat ze 1 min. aan elke kant grillen. Kruid met peper en zout. Serveer meteen met de fruitsalsa. Geef er basmatrijst of rijstnoedels bij en werk af met een limoenpartje.

Gegrilde tonijn, exotische salsa is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hamburger met avocadosalsa en gorgonzola
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept