1 Snij het vlees in heel fijne reepjes. Meng de reepjes met de cognac, 2 eetlepels olie en de Sechuanpeper. Dek af en zet 1 u. in de koelkast.
2 Snij de ui en de paprika in fijne plakjes. Snij de peulerwten schuin in twee.
3 Rooster de noten in een wok zonder vetstof. Neem ze uit de wok en bak er dan het fijngesneden rundvlees in op een heel hoog vuur. Neem het geroosterde vlees uit de wok.
4 Doe 1 eetlepel olie in de wok en bak er de groenten 2 min. in op een middelhoog vuur. Dek af en laat 2 min. op een zacht vuur stoven.
5 Doe er vervolgens 30 cl water bij, het express bindmiddel, de sojasaus, het verkruimelde halve bouillonblokje en de bruine suiker. Breng aan de kook en voeg het vlees toe. Laat 2 min. sudderen. Breng op smaak met peper en zout en voeg de cashewnoten toe.
6 Serveer meteen met rijst.
Gebakken rundvlees met cashewnoten is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam