1 Hak de uien, snij de selder in boogjes, schil en snij de wortelen in schijfjes.
2 Verwarm de olijfolie en de boter in een stoofpan met dikke bodem. Bak het vlees in 3 minuten goudbruin. Zet opzij.
3 Fruit de uien in 2 minuten glazig, voeg de selder, de wortelen en de geperste lookteentjes toe. Fruit nog 2 minuten.
4 Voeg de gember toe, de kalkoenblokjes, een lange sliert van de schil van de sinaasappel, het sap van deze sinaasappel, het verkruimelde bouillonblokje en het water.
5 Breng aan de kook, dek af en laat op middelhoog vuur gedurende 15 minuten sudderen.
6 Giet tot slot de honing in de pan en meng goed. Laat nog 5 minuten sudderen.
7 Verdeel de groenten en de kalkoenblokjes over de borden. Lepel de saus erover. Versier met de gehakte bladpeterselie.
Gesmoorde kalkoen met sinaasappel is een recept van Delhaize