1 Voor de salade: snij de tomaten in twee. Pel en hak de ui fijn. Verdeel de feta in blokjes.
2 Doe de olijven, tomaten, feta en ui in een kom. Bestrooi met peper, zout en oregano en besprenkel met 4 eetlepels olijfolie. Meng voorzichtig en zet opzij.
3 Steek de ovengrill aan. Spoel 2 citroenen en snij ze in twaalf fijne schijfjes in totaal. Spoel de sardines en snij ze open langs de buikzijde. Spoel de buikholte schoon en dep ze droog met keukenpapier.
4 Schuif twee laurierblaadjes en een schijfje citroen in elke opening. Gebruik een penseel om de sardines te bestrijken met olie. Doe er peper en zout op. Rooster ze 2 min. per zijde onder de ovengrill. Dien ze onmiddellijk op met de salade en met pitabrood.
Gegrilde sardines met laurier en citroen is een recept van Delhaize