1 Doe de rode wijnazijn, de geperste lookteentjes, de laurier, de komijn, peper en zout in de beker van de mixer. Voeg de peterselieblaadjes toe en hak bij tussenpozen fijn (de peterselie moet fijngehakt zijn maar mag geen puree worden). Giet over in een kom en voeg oregano toe, pili-pili, enkele eetlepels olijfolie en de ontpitte en in heel kleine blokjes gesneden tomaat. Breng op smaak met peper en zout.
2 Verwarm de grill of een antikleefpan zonder vetstof. Bestrijk het rundvlees met de resterende olijfolie. Laat de rumsteaks 1 min. aan elke kant grillen, verlaag dan het vuur en laat verder grillen afhankelijk van eigen smaak en de dikte van het vlees.
3 Snijd het vlees in dunne plakken. Kruid met peper en zout. Verdeel het rundvlees over borden en serveer met de chimichurrisaus.
Gegrild Argentijns rundvlees met chimichurrisaus is een recept van Delhaize