Filet van wilde eend met rode bessen

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de sjalotten fijn en fruit ze op een zacht vuur in 1 eetlepel olijfolie met de tijm in een kleine steelpan gedurende 5 min.
  • 2 Doe er dan de witte wijn bij en de bessengelei, laat voor de helft inkoken op een vrij hoog vuur.
  • 3 Bak, ondertussen, de filets aan beide kanten bruin in de boter en 1 eetlepel olijfolie in een braadpan op een middelhoog vuur. Reken 6 à 8 min. baktijd: ze moeten roze (rosé) zijn en niet rood (saignant). Voeg peper en zout toe.
  • 4 Zeef de wijnsaus en giet ze terug in de steelpan. Voeg de room toe en laat op zacht vuur sudderen.
  • 5 Leg het gebakken vlees op een snijplank en giet de rode bessen in de braadpan. Meng 30 sec. op een vrij hoog vuur, giet er de saus bij en roer de aanbaksels los. Breng op smaak met peper en zout.
  • 6 Snij het vlees in sneetjes en serveer meteen met de saus. Geef er gegratineerde aardappelschijfjes bij en sperziebonen

Filet van wilde eend met rode bessen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept

Groentenschotel met vis
Bekijk recept
Gegrilde vegetarische filet met wokgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indonesische filet met rijst en satésaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet met spinazie
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept