2 Doe de sjalot, de pastis en de witte wijn in een steelpan, en laat voor de helft inkoken.
3 Giet door een puntzeef, zodat enkel de saus overblijft.
4 Voeg twee eetlepels koolzaadolie toe.
5 Breng op smaak met peper en zout, en zet opzij.
6 Verwijder de harde onderkant en de stengels van de venkel (bewaar de groene takjes voor de versiering). Was zorgvuldig en verwijder eventueel de buitenste rok als die te vezelig is.
7 Snij de venkel vervolgens in heel fijne schijfjes.
8 Maak de zeekraal schoon.
9 Verwijder alle zandkorrels en de te harde stukken (hout). 1
0 Meng met de venkel voor een knapperige salade. 1
1 Leg de kabeljauwfilet in een glazen schotel. 1
2 Overgiet met het sap van de halve limoen en bestrooi met venkelzaadjes. 1
3 Breng op smaak met peper. 1
4 Laat in de microgolfoven garen tot het vel loskomt (tussen 5 en 10 minuten afhankelijk van de dikte van de vis). 1
5 Schik op elk bord een portie groenten, leg er de vismoot op, en overgiet met een vierde van de saus. Versier met een takje dille en dien onmiddellijk op (warm/koud).
Kabeljauwfilet met pastis op een salade van venkel en zeekraal is een recept van Delhaize