Kabeljauwfilet met pastis op een salade van venkel en zeekraal

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de sjalot en snij hem fijn.
  • 2 Doe de sjalot, de pastis en de witte wijn in een steelpan, en laat voor de helft inkoken.
  • 3 Giet door een puntzeef, zodat enkel de saus overblijft.
  • 4 Voeg twee eetlepels koolzaadolie toe.
  • 5 Breng op smaak met peper en zout, en zet opzij.
  • 6 Verwijder de harde onderkant en de stengels van de venkel (bewaar de groene takjes voor de versiering). Was zorgvuldig en verwijder eventueel de buitenste rok als die te vezelig is.
  • 7 Snij de venkel vervolgens in heel fijne schijfjes.
  • 8 Maak de zeekraal schoon.
  • 9 Verwijder alle zandkorrels en de te harde stukken (hout). 1
  • 0 Meng met de venkel voor een knapperige salade. 1
  • 1 Leg de kabeljauwfilet in een glazen schotel. 1
  • 2 Overgiet met het sap van de halve limoen en bestrooi met venkelzaadjes. 1
  • 3 Breng op smaak met peper. 1
  • 4 Laat in de microgolfoven garen tot het vel loskomt (tussen 5 en 10 minuten afhankelijk van de dikte van de vis). 1
  • 5 Schik op elk bord een portie groenten, leg er de vismoot op, en overgiet met een vierde van de saus. Versier met een takje dille en dien onmiddellijk op (warm/koud).

Kabeljauwfilet met pastis op een salade van venkel en zeekraal is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse garnalenbisque en spring rolls
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Wijtingfilet, knapperige salade en room met wasabi
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Grootmoeders scholfilet met zeekraal en zachte boterjus
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwvink met citroenjeneverjus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept