1 Fruit de gesnipperde ui 5 min. op een zacht vuur in een steelpan met 1 eetlepel olie. Voeg de wildfond toe, de tijm en 20 cl calvados. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
2 Schil de appel, snij in blokjes en doe ze bij in de saus. Voeg er dan het bindmiddel bij en laat nog 10 min. sudderen.
3 Bak de gehalveerde filets bruin in een kleine braadpan met de boter en 1 eetlepel olie. Overgiet, wanneer ze aan beide kanten bruingebakken zijn, met 5 cl calvados, zet een deksel op de pan en laat 10 min. op een zacht vuur staan. Kruid met peper en zout en bestrooi met het vierkruidenpoeder.
4 Mix ondertussen de saus en doe er de room bij.
5 Neem de gebakken filets uit de pan, giet er de saus in, roer de aanbaksels los en breng op smaak met peper en zout. Leg het vlees in de saus en verwarm alles nog 1 min.
6 Dien goed warm op bestrooid met de peterselie. Geef er een knolselderpuree bij.
Filet van bosduif met appel en calvados is een recept van Delhaize