1 Leg het gebraad in een kleine kookpan met dikke bodem. Voeg de groenten toe, de in schijfjes gesneden knoflookteentjes, de laurierblaadjes, de kruidnagel, de zwarte peper en de witte wijn.
2 Voeg water toe tot het vlees net onderstaat. Doe hierbij de verkruimelde bouillonblokjes, dek de pan af en breng aan de kook. Laat 1 uur en 15 min. op zacht vuur sudderen. Laat het gebraad in de bouillon afkoelen.
3 Haal het vlees uit de pan en zeef de bouillon.
4 Laat de tonijn even uitlekken en doe in een smal recipiënt. Voeg de uitgelekte en grof gehakte ansjovisfilets toe, de mayonnaise en 8 cl bouillon. Mix tot een fijne saus. Voeg de kappertjes toe en breng op smaak met peper (zeker geen zout).
5 Snij het vlees in dunne plakken en serveer koud met de tonijnsaus. Geef er een slaatje bij. Ideaal voor een buffet.