1 Snij de kip in 8 stukken. Verwarm de helft van de boter in een braadpan en braad hierin de stukken kip die je met zout en peper hebt ingewreven. Het vlees moet aan alle kanten mooi goudbruin zijn.
2 Dek de pan af en laat het vlees nog 30 min. op een zacht vuurtje braden.
3 Breng, zodra het vlees gebraden is, de bouillon aan de kook. Voeg de room, de bouillon en de walnoten bij de kip.
4 Warm de calvados lichtjes op, giet over de stukken kip en flambeer.
5 Draai de stukken kip om, overgiet met het kookvocht en laat nog 15 min. op een matig vuur gaarstoven.
6 Verhit de rest van de boter in een braadpan en braad hierin de appelschijven goudbruin. Bestrooi met geraspte nootmuskaat en laat nog 5 min. op een zacht vuurtje verder bakken tot de schijven zacht zijn.
7 Schik de stukken kip op afzonderlijke, voorverwarmde borden. Overgiet de kip met de saus, schik de appelschijven rond het vlees en garneer met kervel.
8 Dien onmiddellijk op.
Kip met appelen en calvadossaus is een recept van Delhaize