Hummus van kikkererwten en gekonfijte tomaten

4
30 min
Snack
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 140°C.
  • 2 Snijd de kerstomaten in 2, verdeel ze over een bakplaat, besprenkel met 2 el olijfolie en bestrooi met de suiker. Breng op smaak met peper en zout en gaar ze in de oven gedurende 1 u 30 zodat ze half gedroogd zijn.
  • 3 Giet de kikkererwten af en houd 2 eetlepels van het vocht bij. Mix de kikkererwten samen met de gedroogde tomaten in de blender of keukenrobot. Giet er het vocht bij en voeg beetje bij beetje ook wat olijfolie toe totdat je een crème-achtige structuur krijgt.
  • 4 Voeg het citroensap toe en breng op smaak met Espelettepeper en zout indien nodig.
  • 5 Maak de rauwe groenten schoon, schil ze indien nodig en snijd fijn.
  • 6 Serveer de homemade hummus als dipsaus bij de rauwe groentjes.

Hummus van kikkererwten en gekonfijte tomaten is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hummus garni
5 min Snack
Bekijk recept
Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Speltbrood met hummus en Ibéricoham
10 min Snack
Bekijk recept
Pittige hummus met paprika
35 min -
Bekijk recept