1 Bereid het deeg: meng warm water met de gist en laat 15 min weken. Meng ondertussen de bloem, de suiker en het zout. Maak een kuiltje in de bloem en voeg het gistmengsel toe. Giet er beetje bij beetje de rest van het water bij, kneed tot een zacht elastisch deeg en voeg de olijfolie toe. Doe er wat extra bloem bij als het deeg te plakkerig zou zijn. Bedek het deeg met een handdoek en laat een uurtje rijzen.
2 Kneed het deeg opnieuw en maak er een mooie bol van. Bestuif je werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een lap van 20 op 40 cm. Snijd er 8 stroken uit van 5 cm breed op 20 cm lang.
3 Lepel in het begin van elke strook deeg wat ketchup en/of mosterd, leg er een worstje op en rol het deeg verder op rond de worst. Prik elke worst op een metalen prikker en laat 10 à 15 min bakken boven een open vuur of op de BBQ tot het broodje goudbruin en knapperig gebakken is.