1 Doe de olie in een stoofpot en bak er de gehakte ui, de fijngesneden selder en de in partjes gesneden raap in aan. Dek af en laat op zacht vuur stoven.
2 Snij ondertussen het vlees in blokjes. Smelt de boter in een grote pan en bak er de stukken vlees aan alle kanten goudbruin in op hoog vuur. Voeg peper en zout toe.
3 Bestrooi de groenten met bloem, roer 1 min., voeg dan het water toe. Doe er het vlees bij, de verkruimelde bouillonblokjes en het laurierblad.
4 Giet 10 cl water in de pan, roer de bakresten los en giet in de stoofpot. Dek af en laat, op zacht vuur, gedurende 1 uur 30 min. sudderen.
5 Verdeel de bloemkool in roosjes en snij de wortelen in schijfjes. Doe ze bij in de stoofpot, voeg ook de erwten toe en laat nog 10 min. sudderen.
6 Breng op smaak met peper en zout en serveer warm met aardappelpuree.
Hotch Potch of lamsragout is een recept van Delhaize