1 Hak de ui en de knoflook fijn. Laat de helft van de boter smelten in een stoofpan en bak er de ui en de look in gedurende 5 min. op een zacht vuur. Verhoog het vuur, voeg de hinderagout toe, kruid en laat bruin worden.
2 Bestrooi het vlees met bloem, meng goed en voeg daarna de wijn, het kruidentuiltje en de 5 kruiden toe. Dek af en stoof gedurende 1,5 uur op een heel laag vuur. Roer af en toe. Voeg op het einde de chocolade toe en meng. Verbeter de kruiding.
3 Tijdens het stoven van de hinde, maak de kastanjepompoen klaar: snijd deze in grote blokjes en stoom ze gedurende 20 min. Haal door de groentemolen. Voeg peper en zout toe, daarna de rest van de boter en meng.
4 Op het bord: serveer de hinderagout met de kastanjepompoenpuree.
Hinderagout met chocolade, puree van kastanjepompoen is een recept van Delhaize