1 Doe de wijn, de wildfond, de porto en het laurierblad in een steelplan. Breng aan de kook en laat 20 minuten inkoken op vrij hoog vuur.
2 Hak intussen de wal- en hazelnoten kort in de elektrische hakmolen, zonder ze tot poeder te vermalen.
3 Besmeer de steaks met mosterd en rol ze in het notenmengsel.
4 Verwarm de olie en een klont boter in een grote braadpan en schroei de hindesteaks aan beide zijden dicht op vrij hoog vuur. Verlaag het vuur en laat nog ongeveer 8 minuten bakken (afhankelijk van de dikte van de steaks). Kruid met peper en zout.
5 Verwijder het laurierblad uit de saus, voeg het bindmiddel toe en laat nog 2 minuten sudderen.
6 Neem de steaks uit de pan en hou ze warm. Giet de saus in de pan, roer de bakresten los en voeg de resterende boter toe. Breng op smaak met peper en zout.
7 Dien de steaks op met de saus. Serveer met gestoofde kropjes witloof en knolselderpuree.
Hindesteaks gepaneerd met noten is een recept van Delhaize