2 Meng de veenbessen en de kandijsuiker met de geschilde en in blokjes gesneden appel. Verdeel over ovenschaaltjes en bedek met crumbledeeg dat je maakte met gezouten boter, bloem en kandijsuiker.
3 Bind het in salieblaadjes gewikkelde gebraad op. Leg het in een schotel en smeer in met boter; doe er zout en peper op. Overgiet met 5 cl wijn en laat 20 tot 25 min. bakken in de oven (15 min. per 500 g), samen met de crumbles.
4 Giet ondertussen de rest van de wijn in een steelpan en laat op matig vuur 1/3 inkoken. Doe er de room en het express bindmiddel bij. Neem van het vuur.
5 Leg het gebraad op een plank, bedek het met aluminiumfolie en laat het 5 min. rusten. Giet het bakvet weg, giet de saus in de schotel en schraap de bodem goed los; kruid af. Snij het gebraad in sneden en dien op met de saus en de crumbles. Serveer met veldsla.
Reegebraad met salie, kleine crumbles met veenbessen is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van volkorenpasta, tomaten, amandelen en gerookte kip