1 Bak in een sauteuse de gehakte ui en de in blokjes gesneden paprika aan in 4 eetlepels olie. Dek af en laat stoven op zacht vuur.
2 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Voeg aan het rundergehakt het ei toe, de tomatenpuree, het paneermeel, 3 eetlepels gehakte koriander, chilipoeder, peper en zout. Meng zorgvuldig tot een homogene bereiding.
3 Bestrooi de ui en paprika naar eigen smaak met de specerijen (komijn, koriander, chili en paprika). Roer 1 minuut, Voeg dan de tomatenblokjes toe. Laat 15 minuten sudderen op zacht vuur.
4 Rol van het bereide gehakt balletjes ongeveer zo groot als een pingpongballetje, leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze 10 minuten in de oven.
5 Kook intussen de basmatirijst (zie verpakking) en maak de salade klaar met de Romeinse sla, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel azijn en zout.
6 Spoel de rode bonen goed onder koud water en doe ze bij in de sauteuse. Voeg ook de balletjes toe en laat dan nog 5 minuten sudderen.
7 Breng op smaak met peper en zout en serveer warm met de rijst, de salade en de geraspte cheddar.
Rundergehaktballetjes met chili is een recept van Delhaize