Rundergehaktballetjes met chili

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bak in een sauteuse de gehakte ui en de in blokjes gesneden paprika aan in 4 eetlepels olie. Dek af en laat stoven op zacht vuur.
  • 2 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Voeg aan het rundergehakt het ei toe, de tomatenpuree, het paneermeel, 3 eetlepels gehakte koriander, chilipoeder, peper en zout. Meng zorgvuldig tot een homogene bereiding.
  • 3 Bestrooi de ui en paprika naar eigen smaak met de specerijen (komijn, koriander, chili en paprika). Roer 1 minuut, Voeg dan de tomatenblokjes toe. Laat 15 minuten sudderen op zacht vuur.
  • 4 Rol van het bereide gehakt balletjes ongeveer zo groot als een pingpongballetje, leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze 10 minuten in de oven.
  • 5 Kook intussen de basmatirijst (zie verpakking) en maak de salade klaar met de Romeinse sla, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel azijn en zout.
  • 6 Spoel de rode bonen goed onder koud water en doe ze bij in de sauteuse. Voeg ook de balletjes toe en laat dan nog 5 minuten sudderen.
  • 7 Breng op smaak met peper en zout en serveer warm met de rijst, de salade en de geraspte cheddar.

Rundergehaktballetjes met chili is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Afrikaanse braaiworst
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Ovenchili
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spaanse gehaktballetjes met paprika en brood
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Miniburgers met aardappelsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle rendang van gehaktballetjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes in tomatensaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept