1 Doe het gevogeltekarkas, het kruidentuiltje, de geschilde wortels, de korianderzaadjes en de peperbolletjes in een grote pot. Voeg er het water aan toe en laat gedurende 3 uur koken op een laag vuurtje. Haal het vlees dat nog aan het karkas zit eraf. Maak het schoon en laat een nacht rusten. Verwijder het vet dat aan de oppervlakte is gekomen.
2 Warm 50 cl van deze gevogeltebouillon op en hou hem warm.
3 Hak de sjalot fijn en stoof hem aan op een zacht vuurtje in olijfolie. Voeg de tarwe toe zodra de sjalot doorschijnend is geworden en laat 5 min verder koken. Voeg 20 cl warme bouillon toe. Laat verder koken op een zacht vuurtje, blijf roeren en voeg af en toe wat warme bouillon toe tot het tarwe helemaal opgezwollen is. Dit duurt zo’n 10 min.
4 Dien de risotto op met het gevogelte en wat kervel.
Risotto van tarwe met gevogeltebouillon is een recept van Delhaize