Rosbief met sjalotten

6
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Haal het vlees 1 uur vooraf uit de koelkast
  • 2 Pel de sjalotten en snijd ze overlangs doormidden.
  • 3 Pel de knoflook en snipper hem fijn. Kruid de rosbief met peper en zout, en bind op met keukentouw.
  • 4 Verhit 2 el olijfolie in een gietijzeren kookpot en schroei er het vlees aan alle kanten in dicht. Haal het vlees uit de pot en voeg nog 1 el olijfolie toe. Bak de sjalot en de knoflook erin glazig. Blus met 1 dl water. Kruid met peper en voeg het kruidentuiltje toe. Leg de rosbief opnieuw in de pot, zet het deksel erop en laat nog 25 à 30 minuten (naargelang de gewenste bakwijze) pruttelen op een zacht vuur.
  • 5 Haal het vlees eruit, wikkel het in een vel aluminiumfolie en laat nog 10 minuten rusten. Laat ondertussen de saus verder inkoken op een heel zacht vuur
  • 6 Snijd in plakken en serveer met de sjalotten en de braadjus.

Rosbief met sjalotten is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Avocadosoep met tabasco
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Italiaanse carpacciowrap met tomatensalade
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Rosbiefsalade met witlof
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich torentje met rosbief
25 min -
Bekijk recept