1 Laat de asperges uitlekken. Halveer ondertussen de kalkoenlapjes indien ze te breed zijn. Leg op het einde van elk lapje een sneetje bacon, dan een half sneetje Pecorinokaas en vervolgens 2 stukjes asperge en rol alles op. Steek vast met een tandenstoker.
2 Verhit 1 eetlepel olijfolie en de boter in een sauteerpan. Bak de rolletjes hierin aan alle kanten mooi bruin. Neem uit de pan.
3 Verhit opnieuw een eetlepel olijfolie in dezelfde pan en stoof er op een zacht vuurtje de fijngesnipperde ui in. Bestrooi na 2 minuten met de bloem, meng 30 seconden en voeg de witte wijn toe. Meng goed en voeg 15 cl water, het citroensap en het verkruimelde halve bouillonblokje toe.
4 Leg de rolletjes in deze saus. Dek af en laat nog 10 minuten zacht stoven op heel zacht vuur. Draai halverwege de baktijd om. Doe er de fijngesneden peterselie bij en breng op smaak met peper en zout. Dien heel warm op met verse pasta.
Kalkoenrolletjes met asperges en citroen is een recept van Delhaize