1 Doe de fijngehakte sjalot in een steelpan. Voeg de witte wijn toe, het geperste lookteentje, peper en zout. Laat voor de helft inkoken op vrij hoog vuur.
2 Maak ondertussen de champignons schoon: spoel ze niet in water, maar wrijf ze schoon. Hak de dikste in stukken. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak er al de champignons in op vrij hoog vuur. Kruid op het einde met peper en zout en bestrooi met gehakte koriander.
3 Verwarm intussen de boter en 1 eetlepel olijfolie in een grote pan. Bak de roodbaarsfilets kort aan beide kanten tot ze goudbruin zijn. Voeg peper en zout toe.
4 Doe de room en het express bindmiddel bij de wijn in de steelpan, laat 2 minuten sudderen, breng op smaak met peper en zout en voeg gehakte koriander toe.
5 Dien de vis op met de champignons en verse pasta. Serveer de saus apart.
Roodbaarsfilets met koriander en boschampignons is een recept van Delhaize