3 240 g bamboescheuten (in bokaal, uitgelekt gewicht)
4 basilicum
5 1 courgette
6 1 koffielepel fijngesneden kaffirlimoenblaadjes (in bokaal)
7 2 eetlepels fish sauce
8 25 cl kokosmelk
9 2 eetlepels limoensap 1
0 2 eetlepels rode currypasta 1
1 1 rode paprika 1
2 1 eetlepel ruwe rietsuiker 1
3 150 g sperziebonen 1
4 1 ui 1
5 1 vetarm bouillonblokje 1
6 200 g vruchtvlees van pompoen (nettogewicht, geschild) 1
7 50 cl water 1
8 Schil en snij de aardappelen in stukjes. Snij de pompoen in blokjes. Snipper de ui fijn. 1
9 Neem een stoofpot of wok en doe er het water in, de aardappelen, de kokosmelk, de currypasta, de kaffir en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, voeg dan de ui en de pompoen toe. Laat 15 min. op zacht vuur sudderen. 2
0 Snij ondertussen de paprika in vierkantjes, de sperziebonen in 2 en de courgette in halve, niet te dunne ringetjes. Doe deze groenten bij in de stoofpot of wok en laat nog 10 min. zacht koken. 2
1 Voeg dan de goed uitgelekte bamboescheuten toe, de fish sauce, het limoensap en de suiker. Laat nog 1 min. sudderen. 2
2 Bestrooi met het gehakte basilicum en serveer heel warm met Thaise rijst.