1 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2 Hak de noten grof. Snij de gorgonzola in stukjes.
3 Overgiet de veldsla met 2 eetlepels olijfolie en de azijn, voeg de rozijnen en een beetje zout toe, zet opzij.
4 Klop de eieren los met de melk. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een grote pan met antikleefbodem op middelhoog vuur. Giet er het eimengsel in en laat, al roerend met een houten lepel, op zacht vuur garen.
5 Voeg, wanneer de bereiding begint te stollen, de gorgonzola toe en blijf roeren tot de eieren gestold, maar toch nog romig zijn. Neem meteen van het vuur. Kruid met peper, maar niet met zout.
6 Dien onmiddellijk op, bestrooid met gehakte noten. Serveer met de sla (op het laatste moment te mengen) en het knapperige brood.
Roerei met gorgonzala en noten geserveerd met veldsla is een recept van Delhaize