1 Schil en hak de gember, 1 peper waaruit je de zaadjes verwijderd hebt, het citroengras, de sjalot en de knoflook. Stoof al deze ingrediënten in een stoofpan met de zonnebloemolie. Voeg de helft van de fijngehakte koriander, de kaffirlimoenblaadjes, de sojasaus, de vissaus, de rundsfond en 5 dl water toe. Breng aan de kook en laat sudderen voor 20 min.
2 Snijd ondertussen de minimaïs in de lengte in vier (staafjes). Snijd het vlees in kleine plakjes. Trek de bladeren van de paksoi en snijd ze overlangs doormidden.
3 Zet water op het vuur in een steelpan.
4 Filter de bouillon in een grote wok en zet hem op een zacht vuurtje. Voeg de sojascheuten, de paksoi, de minimaïs en het vlees toe. Breng aan de kook en voeg de noedels toe. Neem de wok van het vuur en laat nog 4 min pocheren.
5 Leg ondertussen de eieren in het kokende water in de steelpan en laat ze 4 min koken. Haal ze uit het water en koel ze af onder koud water.
6 Hak de resterende koriander en de tweede peper waaruit je de zaadjes verwijderd hebt.
7 Verdeel de noedels en de garnituur in diepe borden en giet er bouillon over. Leg in elk bord een gepeld ei (maak er een klein scheurtje in zodat het eigeel eruit loopt). Strooi er de gehakte koriander en peper over en dien meteen op.
Ramen met zachtgekookt ei, varkensreepjes en paksoi is een recept van Delhaize