2 Giet het bloem op het werkblad en doe er zout bij.
3 Maak een putje en giet daarin het opgeklopte ei.
4 Verwerk het ei beetje bij beetje in de bloem en kneed het deeg totdat het homogeen en glad is. Bedek het deeg met een doek.
5 Verwijder de voetjes van de groene asperges en stoom de asperges gedurende 8 min.
6 Snij de punten eraf en bewaar ze apart. Mix de stelen.
7 Klop in een diepe schotel de ricotta op met 1 ei.
8 Doe er de geraspte parmezaan en de fijngehakte dragonblaadjes bij.
9 Verdeel de bol deeg in 2 gelijke delen. 1
0 Haal elk bol deeg 3 keer door de deegwals en strooi er telkens een beetje bloem over, of spreid het deeg uit met de rol op een licht met bloem bestrooid werkvlak. Snij met een uitsteekvorm cirkels uit het deeg. 1
1 Leg de vulling in het midden van elke vulling. 1
2 Bevochtig de omtrek van het deeg met wat water en vouw de cirkels dicht in de vorm van een halve maan. 1
3 Druk de ravioli stevig vast aan de randen. 1
4 Breng 2 liter gezouten water aan de kook. Pocheer de ravioli 5 min. 1
5 Neem ze uit het water en dien ze op met de aspergepunten.
Ravioli met groene asperges is een recept van Delhaize