Ravioli met groene asperges

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breek 1 ei in een kommetje en klop het op.
  • 2 Giet het bloem op het werkblad en doe er zout bij.
  • 3 Maak een putje en giet daarin het opgeklopte ei.
  • 4 Verwerk het ei beetje bij beetje in de bloem en kneed het deeg totdat het homogeen en glad is. Bedek het deeg met een doek.
  • 5 Verwijder de voetjes van de groene asperges en stoom de asperges gedurende 8 min.
  • 6 Snij de punten eraf en bewaar ze apart. Mix de stelen.
  • 7 Klop in een diepe schotel de ricotta op met 1 ei.
  • 8 Doe er de geraspte parmezaan en de fijngehakte dragonblaadjes bij.
  • 9 Verdeel de bol deeg in 2 gelijke delen. 1
  • 0 Haal elk bol deeg 3 keer door de deegwals en strooi er telkens een beetje bloem over, of spreid het deeg uit met de rol op een licht met bloem bestrooid werkvlak. Snij met een uitsteekvorm cirkels uit het deeg. 1
  • 1 Leg de vulling in het midden van elke vulling. 1
  • 2 Bevochtig de omtrek van het deeg met wat water en vouw de cirkels dicht in de vorm van een halve maan. 1
  • 3 Druk de ravioli stevig vast aan de randen. 1
  • 4 Breng 2 liter gezouten water aan de kook. Pocheer de ravioli 5 min. 1
  • 5 Neem ze uit het water en dien ze op met de aspergepunten.

Ravioli met groene asperges is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ravioli met champignonvulling
60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kinderkaasfondue met ananas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ravioli aperti
25 min Voorgerecht
Bekijk recept