1 Doe de kikkererwten in een stoofpot met water en laat ze afgedekt op een zacht vuurtje koken met het laurierblad en het gepelde teentje knoflook. Wanneer de kikkererwten na ongeveer 45 min. gekookt zijn, laat je ze uitlekken en doe je ze in een slakom.
2 Snijd de uien en de peper in fijne plakjes. Snijd de steeltjes van de spinazie.
3 Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit de peper en de groene uien gedurende 3 min. Voeg er de spinazie aan toe, zout en laat nog 7 min. op een matig vuur koken. Doe de spinazie bij de kikkererwten en meng.
4 Bereid een vinaigrette met de rest van de olijfolie en de xeresazijn. Giet de vinaigrette in de slakom en meng.
5 Serveer met de verkruimelde Manouri-kaas.
Ragout van kikkererwten met spinazie is een recept van Delhaize
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)