1 Verwijder de schil en het harde kerndeel van de ananas en snij het vruchtvlees in stukken. Hak de ui en snij de paprika in repen. Zet opzij.
2 Snij de kip in blokjes en bak ze aan in olie (in een bakpan of wok), op hevig vuur. Neem de blokjes eruit wanneer ze goudbruin gebakken zijn en stoof de ui en de paprika in dezelfde pan gedurende 5 min. op zacht vuur.
3 Bestrooi met het kerriepoeder, roer 1 min., doe er dan de kokosmelk bij, de vissaus, het limoensap, de suiker en de kippenblokjes. Meng, zet een deksel op de pan en laat 10 min. sudderen op zacht vuur.
4 Kook ondertussen de Thaise rijst gaar en verwarm de boter in een grote pan. Bak er de ananas en de cashewnoten kort in, en dit op hevig vuur.
5 Dien de curry op met de ananas en de cashewnoten. Serveer met de Thaise rijst.
Curry van kip met ananas en cashewnoten is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam