1 Verdeel de bloemkool in middelgrote roosjes. Doe ze in een grote pan, bedek met koud water, voeg wat zout toe en breng flink aan de kook. Hiervan wordt de bloemkool halfgaar. Neem meteen van het vuur, giet af en houd de roosjes warm in de pan.
2 Verhit de olie op een middelhoog vuur in een grote pan. Voeg de uien, knoflook en gember toe en fruit 10 minuten. Regelmatig roeren.
3 Voeg de koriander, komijn, chilivlokken, steranijs en wat zout en peper toe en bak 5 minuten mee. Of gebruik 2 theelepels kerriepoeder.
4 Doe de tomaten en hun sap erbij, en de kikkererwten. Roer goed, en voeg dan de gekookte bloemkool toe. Schenk er zoveel koud water bij zodat bijna alles onder water staat en breng aan de kook. Laat 5 minuutjes zachtjes koken, roer een paar keer tot de bloemkool gaar is.
5 Roer de garam masala en de helft van de gesneden koriander erdoor, kijk of er nog zout en peper nodig is. Dien op met de rest van de koriander eroverheen gestrooid met rijst.