1 Aioli: plet de teentjes knoflook en het zout in een vijzel tot je een fijne massa krijgt. Doe deze in een slakom met de eierdooier, voeg er de mosterd aan toe en roer net zoals bij mayonaise, terwijl je beetje bij beetje de olijf- en zonnebloemolie toevoegt. Doe het citroensap erbij en kruid naar smaak.
2 Was de mosselen in stromend koud water en laat ze uitlekken.
3 Kook de pasta al dente.
4 Zet twee grote kookpotten op het fornuis en doe in beide 2 eetlepels olijfolie en een in plakjes gesneden ui. Fruit de uien 2 min. en doe vervolgens de mosselen in de potten. Doe het deksel op de potten en verwarm op een hoog vuur.
5 Voeg de pastis en de zwarte peper toe, schud goed en laat verder koken.
6 Laat de pasta uitlekken, verdeel hem over grote, diepe borden of kleine mosselpotjes. Doe er de mosselen en wat kookvocht bij, meng en besprenkel met wat olijfolie. Decoreer met wat dille. Serveer onmiddellijk samen met de aioli in een apart kommetje.
Mosselen met pastis, pasta en aioli is een recept van Delhaize