1 Snijd de rode peper overlangs in de helft, verwijder de zaadlijsten en de pitten en snipper fijn. Maak de lente-uitjes schoon en snijd in fijne ringetjes. Hak de korianderblaadjes fijn. Meng dit alles en voeg de helft ervan bij het gevogeltegehakt. Kruid met peper en zout en kneed goed. Vorm er 4 burgers van. Zet een pan op het vuur met de druivenpitolie en bak de burgers 3 à 4 min langs iedere kant. Meng de resterende lente-uitjes, rode peper en koriander onder de kant-en klare guacamole.
2 Schil de mango en snijd in fijne plakjes. Pel de rode ui en snijd in fijne ringen.
3 Snijd de broodjes doormidden, besmeer de onderkanten met de guacamole en schik de burger erop. Leg 2 sneetjes kaas en enkele plakjes mango op de burger. Werk af met de rode ui, dek af met de bovenkant van het broodje en serveer meteen.
Mexicaanse kippenburger is een recept van Delhaize